В ЮтеКредит винаги сме се отнасяли с грижа за здравето на служителите си и към Вас, нашите клиенти. Ние вярваме, че в тези сложни времена всички трябва да сме ангажирани, да информираме възможно най-много хора за начините да се предпазим от заразяване с Коронавирус (COVID-19). Ето защо, предлагаме на вниманието Ви нашите препоръки, с които да предпазите Вас и семействата си от Коронавирус (COVID-19).

„Знаете ли, че когато става въпрос за опасност от заразяване с Коронавирус (COVID-19), докосването до носа и устата е потенциална заплаха за бързо предаване на бактерии?

Според изследвания, човешкият вид е един от малкото в животинското царство, за който се знае, че редовно докосва лицето си. Правим го много често, без дори да го осъзнаваме. Проучванията показват, че хората най-често докосват брадичките и зоните около устата, носа и очите си. Това може да се случи подсъзнателно – например докато изразяваме емоциите си.

Тези докосвания са едни от „най-сигурните” начини да се заразите с болести, тъй като ние често събираме и разпространяваме бактерии и вируси от заобикалящата ни среда или от други хора. Веднъж замърсени, ръцете могат да пренасят вируса в очите, носа или устата. От там вирусът може да навлезе в тялото ни и да се разболеем.

Какво можете да направите, за да избегнете този навик и инфекцията?

Първо, обърнете внимание когато си докосвате носа и устата и се опитайте да си наложите да не го правите. Но ако наистина се случва по начин, по който не забелязвате, ето няколко предложения:

  • Регулярна хигиена на ръцете. Редовно и старателно почиствайте ръцете си със специални за целта дезинфектанти на алкохолна основа или ги измивайте обилно със сапун и вода. Измиването на ръцете със сапун и вода или използването на дезинфектант за ръце на алкохолна основа убива вирусите, които може да са подаднали там.
  • Прилагайте дихателна хигиена. Уверете се, че покривате устата и носа си с огънат лакът, салфетка или друга тъкан, когато кашляте или кихате, вместо с длани. След това изхвърлете използваната допълнитена тъкан незабавно.
  • Носете маска. Ако все пак намерите такава в аптеката, вземете я и проверете от СЗО (Световната здравна организация) как да я използвате правилно, за да бъдете защитени и да не се заразите. Това ви помага да сте в безопасност, докато е необходимо да сте навън и сте склонни да докосвате лицето си.
  • Избягвайте физически контакт. Ако е възможно останете вкъщи. Ако се налага да напуснете дома си, опитайте се да избягвате физически контакт с когото и да било. Забравете за здрависванията. При възможност, напускайте дома си в часовете в които знаете, че ще има по-малко хора. Безопасните поздрави включват помахване, кимване или поклон! Използвайте ги!
  • Изберете онлайн комуникацията и с нас. Услугите на ЮтеКредит могат да се достъпят от всякъде и по всяко едно време. Можете да кандидатствате за кредитните ни услуги онлайн и така да избегнете физически контакт, така няма да напускате и комфорта на вашия дом. По този начина се предпазвате от излагане на риск от зараза с вируса. Посетете нашата интернет страница iutepay.bg и да подадйте своето заявление. Ако прецените, имате възможност да се свържете с нас и чрез Facebook страницата ни, Instagram или на телефон 0700 40 111 за всякакви въпроси, които може да възникнат свързани с услуите ни. Нашите консултанти са на Ваше разположение и през почивните дни!

Бъдете здрави и се пазете!